2021-07-02 17:03:07• hírek • Szatmár.ro

Panaszkodnak a szeméthalmok miatt

Olvasói jelzésre szerkesztőségünk munkatársai is ellátogattak a mai napon a Rodnei (Magyar) utcai temetőbe, ahol a sírkert végében az elburjánzott növényzet mellett halmokban állnak az elszáradt koszorúk, kifejezetten ronda látványt nyújtva a halottaikra emlékezők számára.

Több olvasónk is nemtetszését fejezte ki a jelenség kapcsán, mondván már-már kegyeletsértésnek érzik a síroktól nem is olyan messze halmokban álló szemétdomb jelenlétét.

„A temetőt alapvetően nem mondanám koszosnak vagy elhanyagoltnak, viszont a két temető között lévő elhanyagolt terület állapota teljesen felháborít. Az elhanyagolt növényzet és a csomókba dobált elhalt koszorúk nagyon lelombozó látványt nyújtanak, pláne ilyen közelségben” – fogalmazott egyik olvasónk.



Ha már szerkesztőségünk munkatársai a helyszínen jártak szóba elegyedtek a temető egyik karbantartójával is, aki mondhatni értetlenül állt a felvetett probléma előtt, mondván, 30 éve a temető mellett gyűjtik a sírokról levett koszorúkat és a kukákból kiürített szemetet, furcsa, hogy csak most kezdte el zavarni az embereket. Ugyanakkor azt is hozzátette, eddig elégethették a koszorúkat, viszont az új szabályozások szerint erre már nincs lehetőség, így amíg nem kerül elvitelre, kénytelenek ott tárolni a szemetet.

Egy másik olvasónk így panaszkodott: „Idéntől sajnos rendszeresen látogatjuk a temetőt és engem személy szerint nagyon elszomorít, hogy a szemét problémát nem lehet megoldani. Mintha egy szeméttelep lenne közvetlen a temető mellett, hiszen az elszáradt koszorúk mellett millió flakon, virágcserép, mindenféle műanyag, és cementeszsák is tarkítja a látványt. Felháborító!”















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: